Escriptura

 

TEXT DESCRIPTIU (del bloc einesperescriuremillor.jimdo.com)

En aquesta primera activitat cal que escriviu una descripció tenint en compte els materials de la matèria. Cal que escolliu una imatge que podeu trobar a qualsevol banc de fotos(Flickr, Google images, etc.)  o pot ser una foto vostre. Si voleu podeu escollir una foto de la següent galeria.

TEXT EXPOSITIU

La segona activitat consisteix en elaborar un text expositiu sobre un tema que us interessi especialment. Abans de redactar-lo, però, cal que busqueu la informació a partir de la qual n'escriureu el text, aquesta caldrà que l'adjunteu també en el missatge on enviareu l'exposició. 
 
Si voleu podeu consultar la popular Wikipedia sabent que no és cap autoritat científica pot ser útil per a la nostra pràctica.
 

 

TEXT ARGUMENTATIU

Per a la tercera activitat necessiteu buscar els arguments fonamentats de les diverses posicions. Cal que escolliu un dels temes que es plantegen en els següents vídeos i us posicioneu (podeu fingir la vostra posició), després escriure la vostra argumentació.
 
 

LA NOTÍCIA

Per fer aquesta quarta activitat haureu d'imaginar un esdeveniment i redactar un text en forma de notícia. Cal que sigui totalment inventada. Podeu llegir el diari per dominar millor el llenguatge periodístic.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LA CRÒNICA

Aquesta és una activitat no ha de partir d'una invenció sinó que cal que partiu d'un esdeveniment social real pel qual tingueu un cert interés. Per redactar bé una crònica també cal que sigueu experts del tema en la mesura del possible.  
 
 

EL REPORTATGE

Ara que ja comenceu a tenir la mà trencada a fer de periodistes us demanem que us atreviu a elaborar un reportatge amb fotografies i tot. Escolliu també un tema que us motivi i que domineu mínimament.

Exemple reportatge televisiu

 

L'ENTREVISTA

Una de les tasques que agrada més als periodistes és fer entrevistes. Normalment aquests entrevisten experts o persones populars. Vosaltres podeu escollir; des d'alguna persona coneguda a qui teniu accés a algun familiar o amic, el qual segur que té alguna cosa interessant a explicar. Si teniu avis disposats solen ser uns bons entrevistats. És molt important pensar bé què volem preguntar i com ho farem.
 

L'ANUNCI

Entrem dins el poderós món de la publicitat. Ara ja no sou periodistes sinó que sou publicistes. Heu de fer un anunci. Cal que utilitzeu poques paraules però molt ben pensades i ordenades. Poseu-hi també alguna imatge. Aquí, més que en les activitats anteriors, cal que feu sortir la vostra creativitat: busqueu-la, segur que la trobeu.
 

LA NARRACIÓ

Ara que heu trobat el vostre artista no el deixeu descansar i penseu un relat curt. Després de pensar-hi molt i abans de redactar-lo feu-vos un bon guió que sigui fidel a l'estructura del text narratiu.
 

De vegades la literatura fa cinema